Quantcast
Channel: Kauneus | Anna.fi
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1017

Tunnista pilaantunut huulipuna – nämä merkit kertovat, että huulipuna on vanhentunut

$
0
0

Huulipunat sisältävät pääasiassa öljyjä ja vahoja ja niissä on myös säilyvyyttä lisääviä säilöntäaineita.

Huulipuna ei pilaannu helposti, sillä siinä ei ole erityisen otollista kasvupintaa bakteereille. Yksikään huulipuna ei silti säily loputtomiin, sillä punan sisältämät öljyt härskiintyvät ajan mittaan.

Huulipuna kannattaa vaihtaa uuteen noin vuoden välein. Sen sijaan huulikiilto pitää vaihtaa useammin, sillä kiillon aplikaattori koskettaa sekä suuta että väriainetta joka kerta, kun kiiltoa levitetään.

Huulipuna kannattaa levittää huulille suoraan puikosta tai sivellintä käyttäen. Siten puna säilyy käyttökelpoisena pidempään. Jos huulipunan levittää sormin, voi puikkoon kulkeutua käsistä bakteereja, mitkä heikentävät punan säilyvyyttä.

Varma merkki huulipunan pilaantumisesta

Pilaantuneen huulipunan tunnistaa hausta ja mausta. Jos punan haju tai maku muuttuu oudoksi, se on varma merkki siitä, että puna on vanhentunut.

Pilaantuneen huulipunan käyttäminen ei ole vaarallista, mutta tuote voi tuntua epämiellyttävältä huulilla. Hyvin herkkäihoiselle pilaantunut huulipuna saattaa aiheuttaa esimerkiksi turvotusta huuliin.

Huulipunat kannattaa aina säilyttää huoneenlämmössä, sillä niiden rakenne voi muuttua liian lämpimässä tai kylmässä. Kuumuus saa huulipunan sisältämät vahat sulamaan ja punan pehmenemään. Kylmässä vahat ja öljyt jähmettyvät, mikä aiheuttaa huulipunan kovettumisen. Rakenteen muuttuminen ei kuitenkaan estä huulipunan käyttöä.

Lue lisää:

Näin teet kestävän huulimeikin

Näin säilytät kosmetiikkaa oikein

Vanhentunut kosmetiikka on terveysriski

Kannattaako urheilla meikit kasvoissa?


Viewing all articles
Browse latest Browse all 1017

Trending Articles