Karvanpoistokivi on kaikessa hiljaisuudessa ujuttautunut ihokarvojenpoistovälineiden valikoimaan. Kyseessä on muovista valmistettu, ison päärynän kokoinen ”kivi”, jota ihoon hieromalla karvojen luvataan irtoavan vaivatta ja ilman kiputuntemusta.
Kaiken lisäksi karvanpoistokiven pitäisi jättää ihon silkkisen sileäksi ja vähentää appelsiini-ihoa eli selluliittia, sillä se kuorii ihon pintakerrosta ja kiihdyttää pintaverenkiertoa.
Kuulostaa niin hyvältä, että alan kaivata omia kokemuksia moisesta ihmekivestä.
Otan testiini Answrin karvanpoistokiven. Sen pintamateriaali on lasi, jonka pitäisi irrottaa karvoja erityisen tehokkaasti.
Karvanpoistokivi: näin sitä käytetään
Karvanpoistokiven toimintaperiaate perustuu kitkaan. Kiveä hierotaan kevyesti pyörivällä liikkeellä puhtaalle ja kuivalle, mahdollisuuksien mukaan kireäksi vedetylle iholle. Liikkeessä syntyvä kitka irrottaa karvat.
Karvanpoistokivi ei irrota karvoja juurineen eikä aiheuta iholle haavoja. Sen vuoksi se on varsin ihoystävällinen ja täysin kivuton tapa poistaa ihokarvoja.
Answr-karvanpoistokiveä ei suositella ihoalueille, joissa iho on ohutta ja löysää (kainalot, intiimialue, kasvot), sillä vaikka se on iholle hellävarainen, karvanpoistossa tarvittavan kitkan saa aikaiseksi sitä paremmin, mitä kireämpää iho on eli esimerkiksi säärissä ja käsivarsissa.
Ihoa ei käyttöä varten tarvitse valmistella muuten kuin pesemällä ja kuivaamalla se hyvin. Käytön jälkeen karvanpoistokivi on hyvä huuhdella haalealla vedellä.
Ihoa ei tarvitse huuhdella jälkeen päin, ellei välttämättä halua.
Näin Answr-karvanpoistokivi toimii käytännössä
Minulla ei entuudestaan ole kokemuksia karvanpoistokivestä, joten olen täysin uuden äärellä pidellessäni kädessä pientä, pyöreänmuotoista välinettä. Se mahtuu juuri sopivasti käden sisään, ja alan valmistajan ohjeiden mukaan hieroa kiveä pyörivin liikkein säären iholla.
Noin viikon ajan kasvateltu sänki törröttää intopinkeänä iholla, ja suoraan sanoen olen todella skeptinen kiven mahdollisuuksista saada sitä häviämään. Olkoonkin, että kivessä on karvojen katkaisua tehostavaksi sanottu lasinen pinta ja vaikka kuinka paljon kitkaa.
Ensi pyörityksillä ei mitään tapahdukaan. Pyörittelen ja pyörittelen, kokeilen eri voimakkuuksia ettei nyt liian heiveröisestä hivelystä ainakaan jäisi kiinni.
Lopulta kai löydän oikean tekniikan, sillä äkkiä huomaan karvojen alkavan kadota. Ja ne todella kirjaimellisesti katoavat! En näen niitä enää missään. Iho on sileä ja karvaton, eikä irronneita karvoja näy edes karvakiven pinnassa.
Kylpyhuoneeni lattialle ne varmaan todellisuudessa katoavat. Jäljellä on pehmeä, tasainen iho ja hieman valkoista pölyä ihon pinnalla. Se kuitenkin lähtee pyyhkäisyllä pois.
Missä ihonpehmennyksessä oikein olen juuri käynyt?
Sileyden salaisuutena on karvanpoistokiven kuoriva ominaisuus, joka aiheuttaa myös valkoisen pölyn: kuollutta ihosolukkoa siinä leijailee yhdessä kiven lasipinnasta irtoavan aineksen kanssa.
Karvanpoistokivi nimittäin kuluu käytössä eikä siis valitettavasti ole ikuinen. Valmistaja lupaa sen käyttöiäksi noin puoli vuotta, kun käyttökertoja on kaksi viikossa. Answrilta kerrotaan, että yksi karvanpoistokivi vastaa 12:ta kertakäyttöterää.
Kivien hinnat liikkuvat alle kympin ja muutaman kympin haitarissa.
Toinen testi: Crystal Hair Eraser
Vertailun vuoksi otan testiini myös toisen karvakiven eli Hobby365-nettikaupassa myytävän Crystal Hair Eraser -karvanpoistokiven eri valmistajalta.
Suurin odotuksin käyn toimeen.
Tämä karvanpoistokivi toimii kuitenkin kehnommin. Sen tahmaisen oloinen pinta tuntuu iholla pyöritellessä huonolta ja käsivarren iholla jopa hieman kivuliaalta. Karvat irtoavat lopulta, mutta käsivarren ihosta tulee punainen ja aristava. Säären iholla kivi hoitaa hommansa mukisematta, kun pyörittelen sitä iholla nyt jo tottunein ottein.
Tällä en kuitenkaan käsittelisi herkempää ihoaluetta, varsinkaan intiimialueen ihoa, vaikka käyttöohjeissa nekin mainitaan sopivina kohteina.
Erotuksena Answrin tuotteeseen, Crystal Hair Eraseria on käyttöohjeen mukaan hyvä käyttää vain kerran 2–3 viikossa. Karvankasvun nopeuden kannalta sen luulisi kuitenkin olevan useimmille aivan liian pitkä väli.
Tämän karvakiven liimamaiseen pintaan ihokarvat jäävät hanakammin kiinni. En yrityksistäni huolimatta saa valmistajalta ja jälleenmyyjältä lisätietoa kiven karvoja poistavan pinnan materiaalista. Sen pitäisi olla lasia, mutta se vaikuttaa muoviselta.
Liekö siinä syy eroon kahden valmistajan kivien välillä ja toisen kiven parempi käyttökokemus selittyy sen paremmalla materiaalilla?
Karvanpoistokivi: hyviä ja huonoja kokemuksia
Karvanpoistokiven eli lyhyemmin karvakiven teho yllätti, samoin sen säärten iholle jälkeensä jättämä pehmeys ja sileys.
Käyttö on oikean tekniikan hoksaamisen jälkeen helppoa. Mitä kireämmälle ihon saa vedettyä, sen vaivattomampaa on karvojen poisto. Answrin kivellä ihon hierominen oli mukavan tuntuista niin säärissä kuin käsivarsissa. Toisen valmistajan tuote sen sijaan poltti käsivarren ihoa ja sai sen punoittamaan.
Karvanpoistokiviostoksilla tärkeää lienee siis hyvänlaatuisen tuotteen valinta. Markkinoilla voi olla monen tasoisia ja eri materiaalista valmistettuja kiviä, eivätkä kaikki välttämättä ole käyttömukavuudeltaan ja toimivuudeltaan samanlaisia.
Hajakarvoja käsittelyssä herkästi jää, mitä voi pitää pienenä miinuksena tuotteelle. Koska se ei toimi kaikilla ihoalueilla, toista välinettä tarvitaan väistämättä, mikäli tavoitteena on myös kainaloiden, intiimialueiden ja/tai kasvojen karvattomuus.
Samoin kuin höylällä poistettaessa, karva myös alkaa kasvaa nopeasti takaisin. Karvakiveä saa siis pian taas olla pyörittelemässä, mikäli haluaa sileän karvattomuuden olevan jatkuva asiantila.
Plussaa tulee haavariskin pienuudesta verrattuna esimerkiksi höylään.
Kätevää on myös se, että karvakiveä käyttäessä tulee ihon kuorinta samalla tehtyä.